Ajankohtaista

Lapset ja nuoret pääsevät rajoitetusti harrastamaan – toinen aste ja osa opistotoiminnasta lähiopetukseen

Koululainen heittämässä palloa.

Rauman kaupunki mahdollistaa 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien nuorten ja lasten harrastustoiminnan maanantaista 19.4. alkaen. Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjauksen mukaan 13–20-vuotiaiden lasten ja nuorten ulko- ja sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta voidaan käynnistää, mutta toimintaa suositellaan järjestettävän 6 hengen ryhmissä.

Harrastuksissa on huomioitava edelleen turvaetäisyydet ja vältettävä kontakteja. Lähikontakteja sisältävä harjoittelu ei ole sallittua. Myös ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminta pidetään edelleen keskeytettyinä. Suositukset ovat voimassa 25.4. asti.

Rauman kaupunki avaa kaikki liikuntatilat 13–20-vuotiaiden harrastustoiminnalle. Liikuntatilat eivät kuitenkaan ole avoimia yleisölle eivätkä aikuisille, vaan ainoastaan nuorten ja lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Joukkue voi harjoitella yhtä aikaa, mutta harjoittelu tulee toteuttaa enintään 6 hengen ryhmissä noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen turvallisen harrastamisen kriteereitä.

12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta jatkuu, mutta ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoimintaa ei järjestetä. Harrastustoimintaa tulee toteuttaa mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Suositus aikuisten harrastustoiminnan keskeyttämisestä on edelleen voimassa 25.4. asti. Myös yksityisten toimijoiden toivotaan noudattavan suosituksia. Ulkoliikuntapaikat voidaan pitää avoinna omaehtoista liikkumista varten. Ohje aikuisten harrastustoiminnasta ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Myös nuorisotilat avataan, huomioiden kuitenkin 6 henkilön rajoitus ryhmätoiminnassa. Kuovin nuorisotalo, Lapin Työviksen nuorten illat sekä skeittihalli avautuvat nuorille 19.4. alkaen.

Lukiolaiset ja opistojen yksilöopetus lähiopetukseen

Rauman Lyseon lukio ja toisen asteen oppilaitokset siirtyvät takaisin lähiopetukseen 19.4. alkaen. Lukio tiedottaa asiasta opiskelijoille Wilmassa.

Kansalaisopistossa ja musiikkiopistossa 13–20-vuotiaiden yksilöopetus siirtyy takaisin lähiopetukseen 19.4. alkaen. Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien oppilaiden ryhmäopetus jatkuu etäopetuksena.

Museoon ja kirjastoon pääsee rajoitetusti

Rauman kaupungin koronajohtoryhmä päätti 16.4. kokouksessaan, että Rauman museokohteita voidaan avata yleisölle ennakkovarausperiaatteella. Rauman kaupungin museokohteet, Rauman merimuseo ja Lönnströmin museo avautuvat ensi viikolla normaalien aukioloaikojen puitteissa. Museovierailu pitää toistaiseksi varata ennakkoon, jotta museot pystyvät takaamaan asiakkailleen turvallisen vierailun.

Kirjaston toimintaan ei tehty muutoksia. Kirjastot ovat avoinna, mutta asiakkaat eivät pääse itse noutamaan kirjoja hyllystä, vaan kirjaston henkilökunta huolehtii aineiston keräämisestä.

Muilta osin julkisten tilojen rajoitukset pidetään vielä ainakin viikon ajan ennallaan.

Rauman kaupungin sivistystoimiala ei vuokraa kulttuuri- ja nuorisotilojaan ulkopuolisille 25.4. asti.