Ajankohtaista

Raumalla on 20 henkilön kokoontumisrajoitus sisätiloissa 8.6. asti

Valkoinen Rauma-logo sinisellä pohjalla.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontui tiistaina 1.6. linjaamaan suosituksensa sosiaali- ja terveysministeriön uuden ohjeistuksen mukaisiksi. Rauman kaupunki noudattaa alueellisen työryhmän suosituksia. Rauma on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee, että kiihtymisvaiheen kunnissa yksityistilaisuuksiin ei kokoontuisi kerralla yli 20 henkilöä.

– Juhlien järjestäjää suositellaan porrastamaan vieraiden saapuminen siten, ettei kerralla ole koolla yli 20 henkilöä. Vieraiden saapumis- ja lähtöajoista on hyvä pitää kirjaa mahdollisen tartunnanjäljityksen helpottamiseksi, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto ei rajoita yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärää 1.6. alkaen. Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunnan 25.5. tekemä päätös on kuitenkin voimassa 8.6. asti, joten Raumalla voi järjestää sisätiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 20 henkilöä.

Harrastustoiminta palaamassa ennalleen

Lapset ja nuoret voivat harjoitella ja kilpailla sekä sisä- että ulkotiloissa ilman turvavälejä. Harrastuksissa kehotetaan suosimaan ulkotiloja. Paikalla olevien huoltajien ja saattajien tulee noudattaa voimassa olevia koronaohjeistuksia.

Aikuisten ulkotiloissa tapahtuva ryhmäharrastaminen ja ottelutoiminta sallittiin 31.5. alkaen. Sisätiloissa harrastustoimintaa voi järjestää hygieniaohjeita noudattaen. Maskin käyttö on suositeltavaa. Aikuisten ryhmäliikuntaharrastuksia voi järjestää myös sisätiloissa, mutta lähikontakteja tulee välttää mahdollisuuksien mukaan.

Suositukset harrastustoiminnasta eivät koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.