Ajankohtaista

Rauman kaupunki lieventää lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksia

Pesäpalloa pelaava tyttö.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä teki torstaina 6.5. lievennyksiä lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Rauman kaupunki sallii tietyin ehdoin lasten ja nuorten ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminnan maanantaista 10.5. alkaen koronan perustasolla olevien paikkakuntien kesken. Lisäksi nuorten ryhmäharrastustoiminnassa luovutaan 10 hengen ryhmäkoon rajoituksesta.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suosituksen mukaan 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoimintaa voi toteuttaa sisä- ja ulkotiloissa perustasolla olevien alueiden kesken. 13–20-vuotiaiden ikäryhmässä vastaava toiminta on sallittua vain ulkotiloissa.

– Urheilu- ja harrastusseurojen tulee otteluita ja kilpailuja suunnitellessa tarkistaa vastustajakunnan koronatilanne Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta löytyvästä tartuntatautirekisteristä, vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki sanoo.

12-vuotiaiden ja sitä nuorempien sekä 13–20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta on sallittua oman joukkueen tai ryhmän kanssa ulko- ja sisätiloissa. 13–20-vuotiaiden harrastustoiminnassa tulee kuitenkin edelleen huolehtia turvaetäisyyksistä ja kontaktien välttämisestä.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä arvioi aikuisten sisätiloissa järjestettävän ryhmäharrastustoiminnan mahdollisia lievennyksiä 12.5. Ryhmäharrastustoiminta on sallittua ulkotiloissa, mutta lähikontakteja tulee välttää. Ulkoliikuntapaikoilla voi harjoittaa omaehtoista liikuntaa.

Rauman kansalaisopistossa aikuisten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta pidetään keskeytettynä ainakin 16.5. asti.

Musiikkiopiston ja kansalaisopiston 13–20-vuotiaiden ryhmät palaavat lähiopetukseen 10.5. alkaen. Lähiopetuksessa huomioidaan turvaetäisyydet.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä ottaa 12.5. kantaa ylioppilasjuhlien tarkempiin järjestelyihin.

Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan

Yksityistilaisuuksissa tulee edelleen noudattaa enintään 10 henkilön rajoitusta. Suositus on voimassa 16.5. asti.

– Raumalla eletään viikonloppuna jännittäviä aikoja, kun Rauman Lukko pelaa ensimmäiset Liigan finaaliottelut TPS:ää vastaan. Luotan siihen, että kaupunkilaiset osaavat kannustaa ja juhlia koronaturvallisesti lähipiirin kesken. Noudattamalla annettuja koronaohjeistuksia ja -suosituksia mahdollistamme omalta osaltamme, että Lukko voi pelata loppuun asti turvallisesti, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen sanoo.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksen mukaan yli 6 henkilön yleisötilaisuuksia ei saa tällä hetkellä järjestää.