Ajankohtaista

Rauman koronaohjeistuksiin tehtiin pieniä viilauksia

Rauman kaupungin koronajohtoryhmä kokoontui perjantaina 12.2. pohtimaan torstaina julkaistujen Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjausten soveltamista Raumalla.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on 11.2. todennut Rauman olevan edelleen koronan leviämisvaiheessa. Ajalla 27.1.–9.2. tarkasteltuna koronan ilmaantuvuusluku on Raumalla 94,3. Vastaava luku on koko Satakunnassa 44,5. Aiemmin annetut suositukset ja rajoitukset pysyvät muuten ennallaan, mutta alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa koskevaa ohjeistusta on täsmennetty.

Linjaukset ovat voimassa 28.2. asti. Rauman kaupunki noudattaa voimassa olevia ohjeistuksia ja huomioi alueellisen työryhmän tarkennuksen lasten ja nuorten harrastustoiminnasta.

Alueellinen työryhmä suosittelee, että toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijat siirtyvät etäopiskeluun. Rauman Lyseon lukion opiskelijat ovat olleet etäopetuksessa 11.2. alkaen.

Hiihtolomalla mahdollisuus museovierailuun

Raumalla vietetään hiihtolomaa 22.–26.2. Sivistystoimiala valmistelee perhekohtaisten vierailujen varausmahdollisuutta Rauman museon kohteisiin hiihtolomaviikolle. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ensi viikolla. Rauman museon kohteita ei avata suurelle yleisölle.

12-vuotiaat ja sitä nuoremmat saavat harrastaa lähikontaktissa

Rauman kaupungin koronajohtoryhmä päätti lasten harrastustoiminnan osalta, että 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat voivat oman ryhmän tai joukkueen kesken harjoitella myös lähikontaktissa 13.2. alkaen. Raumalla sallitaan 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien oman joukkueen sisäiset ottelut ja kilpailut. Kilpailuja tai esiintymisiä yleisölle ei tule kuitenkaan järjestää. Alueellinen tartuntatautien työryhmä arvioi ottelu- ja kilpailutoiminnan mahdollistamista viikoittain.

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjaus lähikontakteista oli kirjattu koskemaan alle 12-vuotiaita, mutta Rauman koronajohtoryhmä näki käytännön järjestelyjen kannalta helpommaksi ulottaa linjauksen myös 12-vuotiaisiin.

Muut harrastustoiminnan suositukset pysyvät ennallaan

Muut suositukset eivät muuttuneet. Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa on edelleen noudatettava hygieniasuosituksia ja kaikessa harjoittelussa kannustetaan hyödyntämään ulko-olosuhteita. Alle 20-vuotiaiden kilpailu-, ottelu- ja sarjatoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Harjoittelu on sallittua varatuilla vuoroilla turvavälejä noudattaen ja lähikontakteja välttäen. Urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Huoltajien tulee käyttää kasvomaskia ja välttää kontakteja noutaessaan lapsia harrastuspaikoilta.