Ajankohtaista

Rauman sosiaali- ja terveyspalvelujen pandemiajohtoryhmä kannustaa raumalaisia ottamaan koronarokotteen

Nainen saamassa rokotusta.

Rauman sosiaali- ja terveyspalvelujen pandemiajohtoryhmä haluaa edelleen painottaa koronarokotteen ottamisen ja maskien käytön tärkeyttä, turvavälejä sekä muita koronavarotoimia. Rokotettuna saa suojaa vakavalta koronavirustaudilta. Koronaepidemiatilanne on Raumalla vaikea.

– Haluamme kannustaa raumalaisia ottamaan koronarokotteen, jotta vältytään koronaviruksen vakavilta tautitapauksilta ja terveydenhuollon kantokyky säilyy, terveyspalvelujen johtava ylilääkäri Hannu Nordqvist sanoo.

Rauman terveyspalvelujen toiminta on kuormittunut viime viikkoina lisääntyneen näytteenoton ja sairaalahoitoa vaativien potilaiden vuoksi. Myös terveyspalvelujen puhelinpalvelut ovat olleet ruuhkautuneita ja yhteyden saanti on voinut viivästyä.

Viikon 42 koronarokotukset

Ensimmäisen koronarokotteen voi saada ilman ajanvarausta

  • maanantaina 18.10. klo 12-19
  • tiistaina 19.10. klo 12-15
  • keskiviikkona 20.10. klo 12-15
  • torstaina 21.10. klo 12-15
  • sunnuntaina 24.10. klo 12-15

Kakkosrokotuksia jatketaan aiemmin annettujen aikojen mukaisesti. Kaikki rokotukset järjestetään osastolla T0, osoitteessa Steniuksenkatu 2.

Immuunipuutteiset henkilöt voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt voivat saada kolmannen rokoteannoksen ajanvarauksella torstaina 21.10. Ajanvaraukset tulee tehdä puhelimitse maanantaina 18.10. klo 16–19 numerosta 044 403 2687. Rokotukset järjestetään osastolla T0, osoitteessa Steniuksenkatu 2.

Kolmas koronarokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Rokotukset järjestetään terveysturvallisesti turvavälit ja kasvomaskit huomioiden. Huomioitavaa on, että sisätiloihin otetaan kerrallaan rajallinen määrä ihmisiä odottamaan rokotusvuoroa.

Rokotettavalla on oltava mukana henkilöllisuustodistuksena henkilökortti, passi tai Kela-kortti. Rokotuksen jälkeen henkilön tulee jäädä tarkkailuun vähintään 15 minuutiksi.

Tarkemmat tiedot riskiryhmistä, käytettävistä rokotteista ja rokotteiden vaihtamisesta löytyvät osoitteesta www.rauma.fi/koronarokotukset.

–Rauman koko väestöstä on tällä hetkellä yhden koronarokotteen saanut 75,5% ja kaksi koronarokotetta 65,1% väestöstä. Rokotekattavuus tulisi saada korkeammaksi, jotta epidemiatilanne ei Raumalla pahene, terveyspalvelujen vs.ylihoitaja Marja Iisakkala kertoo.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Koronavirusinfektion tavanomaisia oireita ovat nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, haju- tai makuhäiriöt tai joissakin tapauksissa ripuli. Jos koronavirukselle altistuneella tai puutteellisen rokotussuojan henkilöllä on vähäisiäkin oireita, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.