Ajankohtaista

Rauman tekojääkentät huolletaan joka päivä

Raumanmeren tekojääkenttä.

Raumanmeren ja Lähdepellon tekojääkenttiä ylläpidetään ja huolletaan tammi-helmikuussa päivittäin.

Raumanmeren tekojäälle pääsee luistelemaan arkisin klo 8–21. Viikonloppuisin tekojääkenttä on auki klo 9–21. Maanantaisin jää on suljettu klo 8–11 viikoittaisen huoltotyön ajaksi.

Lisäksi luistelualue huolletaan päivittäin klo 14.30–15.30. Luistelijoiden tulee poistua jääalueelta ja kaukalosta huoltotauon ajaksi.

Mailattomille, mailallisille ja sekavuoroille on määritelty omat luisteluajat. Raumanmeren tekojääkentän luisteluvuorojen aikatauluun voi tutustua liikuntapalvelujen nettisivuilla.

Lähdepellon tekojää on avoinna arkisin klo 8–21 ja viikonloppuisin klo 9–21. Kenttä suljetaan päivittäin jäänhoidon ajaksi klo 13.30–14.30 sekä maanantaisin klo 8–11. Jääalueelta tulee poistua huoltotöiden ajaksi.

Mailan käyttö on sallittu kaukalossa sekä kuntoportaiden puoleisella jääalueella. Kaukalon ja pukukatosten väliin jäävä jääalue on varattu mailattomille luistelijoille.

Rauman kaupunki toivoo, etteivät luistelijat kolaisi luistelukenttiä itse. Väärässä paikassa olevat lumikasat hidastavat huoltotöiden etenemistä ja saattavat huonontaa jään laatua.

Välillä tekojääkentät tarvitsevat normaalia enemmän hoitoa esimerkiksi runsaan iltakäytön ja sateisen yön jäljiltä, jolloin tekojäät avataan aamulla vasta, kun kentät on saatu käyttökuntoon. Mikäli sataa runsaasti räntää tai vettä, tekojääkentät joudutaan sulkemaan yksittäisiksi päiviksi kokonaan suurempien jäävaurioiden välttämiseksi. Poikkeuksellisista tekojäiden käyttökielloista pyritään ilmoittamaan Rauman liikuntapalvelujen Facebook-sivulla.

Rauman talviliikuntapaikkojen tilannetta voi seurata kaupungin nettisivuilta.