Ajankohtaista

Satakunnan koronasuosituksia tarkennettiin – myös voimassaoloaikaa pidennettiin 31.12. asti

Keltainen huutomerkki harmaalla Rauma-tunnustaustalla.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä täsmensi Satakunnan koronasuosituksia tiistaina 1.12. Aikuisten harrastustoiminnasta pidättäytymistä koskevien suositusten sekä toisen asteen oppilaitosten maskisuosituksen voimassaoloaikaa pidennettiin 31.12. asti.

Työryhmä ohjeistaa pidättäytymään aikuisten harrastustoiminnasta erityisesti sisätiloissa. Harrastustoimintaa kannustetaan toteutettavan etäyhteyksien avulla. Erityisesti kontaktia sisältävää toimintaa kehotetaan välttämään. Rajoitus ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

15-vuotiaat tai sitä nuoremmat voivat jatkaa harjoittelua, mikäli hygieniasta ja turvaväleistä huolehditaan tarkasti. Jos ikäluokan joukkueessa osa on yli 15-vuotiaita, koko joukkue voi harjoitella, mutta myös tällöin etäisyyksistä ja hygieniasta on huolehdittava huolellisesti.

ATTR suosittelee, että lasten ja nuorten harrastuspaikat pidetään auki. Muut julkiset tilat voidaan tarvittaessa sulkea kiihtymisalueilla kuntakohtaisesti.

Toisen asteen koulutuksen osalta tilannetta seurataan, sillä maskisuositus tuli voimaan kyseisissä oppilaitoksissa maanantaina 30.11.

Mikäli tilanne ei muutu kuluvan viikon aikana, Rauman kaupungin korona-johtoryhmä tiedottaa aiheesta seuraavan kerran ensi viikolla.

www.satasairaala.fi/satasairaala/ajankohtaista