Syyslukukausi alkaa 12.8. – Raumalla aloittaa yli 400 ekaluokkalaista

koulu, kasvatus- ja opetustoimi, luokka, oppilas

Lukuvuosi käynnistyy Raumalla maanantaina 12.8. ja tuo koulureiteille noin 3700 peruskoululaista, mukaan lukien Rauman normaalikoulun ja Freinetkoulun oppilaat. Rauman Lyseon lukiossa aloittaa 195 ensimmäisen vuoden opiskelijaa. Lukion opiskelijoiden kokonaismäärä on noin 660.

Ensimmäistä kertaa koulutielle lähtee noin 410 pientä ekaluokkalaista, joten liikenteessä on syytä olla tarkkana erityisesti koulujen läheisyydessä.

­­– Suurin muutos on totta kai uusi Pohjoiskehän koulu, jossa aloittaa nyt 400 oppilasta, opetus- ja nuorisojohtaja Hanna Viljanen-Lehto kertoo.

Pohjoiskehään siirtyvät toimintansa lopettavien Merirauman ja Syvärauman koulujen oppilaat sekä yksi sarja oppilaita Pyynpään koulusta, kuten myös Malmin ja Naulan erityskoulujen alakouluikäiset oppilaat.

Koulutyössä isoin uudistus on ensimmäisen luokan oppilaille alkava A1-kielen eli Raumalla englannin kielen opetus. Aikaisemmin englannin opiskelu on alkanut Raumalla toisella luokalla. Valtioneuvoston tekemän päätöksen mukaan kaikilla 1. vuosiluokan oppilailla A1-kielen opiskelun tulee alkaa kevätlukukaudella 2020, Raumalla tehtiin kuitenkin päätös aloittaa englannin opiskelu heti syksyllä.

– Opetuksen aloittaminen ensimmäisen luokan alusta helpottaa opetuksen järjestämistä sekä ensimmäisen että toisen luokan aikana, Hanna Viljanen-Lehto toteaa.

Syyslomaa vietetään Raumalla 23.–25.10. Syyslukukausi päättyy 20.12.