Ajankohtaista

Tiukentuneet yleisötilaisuuksien rajoitukset vaikuttavat Rauman kaupungin kulttuuritapahtumiin ja -tiloihin

Keltainen huutomerkki sinisellä Rauma-tunnustaustalla.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on linjannut 2.12. uusista kokoontumisrajoituksista Satakunnassa. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, mikäli niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Itsenäisyyspäivän seppeltenlaskutilaisuuksissa erityisjärjestelyjä

Itsenäisyyspäivän seppeltenlaskutilaisuudet järjestetään Vanhan Rauman, Lapin ja Kodisjoen hautausmailla. Tilaisuudet järjestetään niin, ettei paikalla ole samanaikaisesti yli 20 henkilöä. Vanhan Rauman hautausmaan tilaisuudessa ohjelmasuorittajia on yli 20, mutta heidän läsnäolonsa vaiheistetaan tilaisuudessa, jolloin samanaikaisesti paikalla olevien määrä ei ylitä 20 henkilön rajoitusta. Järjestäjät toivovat yleisön seuraavan seppeltenlaskutilaisuutta Rauman kaupungin YouTube-kanavalla tai Radio Ramonasta.

Joulurauhanjulistuksen järjestämisestä päätetään myöhemmin, koska nykyinen määräys on voimassa 23.12. asti.

Kirjastot ja museot eivät ota vastaan ryhmävierailuja

Rauman museokohteet pidetään auki normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Vierailijoiden suositellaan noudattavan voimassa olevaa yli 15-vuotiaille annettua vahvaa maskisuositusta julkisissa sisätiloissa. Myös museoiden henkilökunta käyttää maskia asiakastilanteissa. Museot eivät kuitenkaan ota vastaan ryhmävierailuja 3.–23.12.

Kirjastot palvelevat normaalisti. Kirjastokävijöiden suositellaan noudattavan voimassa olevaa yli 15-vuotiaille annettua vahvaa maskisuositusta julkisissa sisätiloissa. Myös henkilökunta käyttää asiakastiloissa maskia. Asiakkaita kehotetaan kuitenkin välttämään pidempiaikaista oleskelua kirjaston tiloissa, joten kirjojen lukemisen suositellaan tapahtuvan toisaalla.

Lisäksi pääkirjaston lehtilukusalin istuimien määrää vähennetään 20 istumapaikkaan. Kirjastot eivät ota vastaan ryhmävierailuja, kuten koululuokkia tai päiväkotiryhmiä, 3.–23.12.

Nuorisotilojen henkilömääriä rajataan

Uuden linjauksen myötä nuorisotilojen yhtäaikainen henkilömäärä on päätetty rajata 20 henkilöön. Kuovin nuorisotalolla voidaan ottaa käyttöön myös muita tiloja, ja tarvittaessa nuoriso-ohjaajat kohtaavat nuoria ulkona.

Nuorten työpajan 12.–13.12. järjestämä Tammelan joulupiha -tapahtuma perutaan.

Liikuntapalveluihin ei muutoksia

Aluehallintoviraston viimeisin linjaus ei vaikuta kaupungin liikuntapalveluiden toimintaan, koska toimintoja on supistettu jo aiemmin. Uimahalli pidetään normaalisti avoinna.

Urheiluseurojen 15-vuotiaille ja sitä nuoremmille järjestämä toiminta voi jatkua isoilla kentillä 20 hengen ryhmissä siten, että ryhmät harjoittelevat eri puolilla kenttää, eivätkä ne ole kontaktissa toisiinsa.