1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa Satakunnan hyvinvointialue

satakunnanhyvinvointialue.fi
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lapsiperheissä ero on suuri mullistus, jota on suunniteltava ja otettava useita käytännön asioita ja järjestelyjä huomioon. Eroperheessä on tärkeää muistaa, että vaikka parisuhde päättyy, vanhemmuus jatkuu, mutta sitä on päivitettävä. Toimiva yhteistyövanhemmuus on kaikkien etu ja eroauttamisen tavoitteena onkin turvata lapselle turvallinen kasvuympäristö erosta huolimatta.

Myös uusperheet käyvät läpi kehityksen eri vaiheita ja uusperheiden arjessa on erilaisia haasteita, joihin on tarjolla apua.

Eropäätöksen tekeminen on etenkin vanhemmille yksi elämän vaikeimmista ratkaisuista. Eroaminen on prosessi ja se on koko perhettä koskeva kriisi, jolloin ulkopuolinen apu on usein tarpeen. Eroperheille on Raumalla tarjolla monenlaista apua ja tukea. Eron eri vaiheissa voi kääntyä Rauman perheasiainneuvottelukeskuksen, Kriisikeskus Ankkurpaikan, Nortamon perhekeskuksen, Seurakunnan tai eri järjestöjen puoleen. Lisäksi löytyy lukuisia eropalveluihin liittyviä nettisivuja ja sähköisiä palveluita kuten vanhemmuussuunnitelma, nettikursseja, nettipelejä ja chat palveluja.

Tarkempia eroauttamisen tukimuotoja yhteystietoineen löydät oikealla olevasta linkistä.