Ajankohtaista

Rauman museon uusissa näyttelyissä esittäytyvät pitsit ja lemmikit

Marelan Minä ja lemmikkini -näyttely

Rauman museo suuntaa kohti kesää uusien näyttelyiden siivittämänä. Vanhalla Raatihuoneella 20.4. avattu aiempaa laajempi peruspitsinäyttely saa rinnalleen Laivanvarustajan kotimuseo Marelassa tiistaina 4.5. avautuvan valokuvanäyttelyn Minä ja lemmikkini.

Valokuvanäyttely Minä ja lemmikkini esittelee Rauman museon valokuvakokoelman pehmeää puolta – söpöjä ja ihania lemmikkejä ja niiden omistajia menneiltä ajoilta. Lemmikit ovat ihastuttaneet ja rikastuttaneet ihmisten elämää jo satojen vuosien ajan. Näyttely raottaa tätä lemmikkienpidon historiaa, jossa kaiken karvaiset ja karvattomat ystävät ovat pääosassa. Näyttelyssä pääse myös kurkistamaan, millaisia lemmikkejä on museon henkilökunnalla.

Tämän lisäksi Marelassa on esillä syksyllä avautunut Naisten työt -näyttely. Näyttely esittelee naisten töitä ja elämää Rauman museon esinekokoelmien kautta.

Vanhan Raatihuoneen peruspitsinäyttely on saanut rinnalleen pitsiaarteita Rauman museon kokoelmista. Vanhimmat esillä olevat pitsit ovat 1800-luvun alusta. Käsin nyplätyn pitsin kukoistuskausi kesti Raumalla 1700-luvun lopusta 1800-luvun puoliväliin asti.

Vanhan Raatihuoneen yläkerta on suljettuna näyttelyvaihdon vuoksi 1.6. saakka. Kesän ajaksi tiloihin on siirtymässä Rauman taidemuseolta taidemuseon 50-vuotisjuhlanäyttely Kosti Koskinen – Kadunmiehen päiväkirja. Näyttelystä muokataan versio Vanhan Raatihuoneen yläkerran historiallisiin näyttelytiloihin ja sisäpihalle. Näyttely on avoinna 1.6.-19.9.

Rauman museon kohteet Vanha Raatihuone ja sen yhteydessä toimiva museokauppa Kistupuad sekä Marela ovat avoinna tiistaista perjantaihin klo 12-17 ja lauantaista sunnuntaihin klo 11-16. Kirstin ovet aukeavat 18.5. Kesäaukioloaikoihin museo siirtyy kesäkuun alussa. 1.6-31.8. Vanha Raatihuone on avoinna joka päivä klo 10-17, Marela ja Kirsti tiistaista sunnuntaihin klo 10-17.