Joulupuu – hyvää joulumieltä vähävaraisten perheiden lapsille

Joulupuu logo

Joulupuu-keräys toteutettiin onnistuneesi vuoden 2019 osalta. Lahjoja keräyksen kautta sai n. 450 raumalaista, vähävaraisen perheen lasta.

Palaamme vuoden 2020 joulupuun osalta asiaan tällä sivustolla jälleen syksyllä 2020.

Perinteinen Joulupuu-keräys järjestetään Rauman kaupungin ja Nuorkauppakamarin yhteistyönä myös vuonna 2019. Keräyksen tarkoituksena on välittää joululahjoja niiden perheiden lapsille, joissa lahjan hankkiminen lapselle on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi haasteellista. Joulun alla on hyvä muistaa, että osa kaupunkimme lapsista elää joulunsa eriarvoisessa asemassa eikä jouluiset lahjakääröt ole kaikille lapsille itsestäänselvyys.

Tällä sivustolla voi lapsi, nuori tai vanhempi käydä toivomassa lahjaa täyttämällä oheisen lomakkeen. Keräys perustuu rehellisyyteen ja tärkeää lahjoja toivoessa on, että lahjoja vastaanottava perhe on vähävarainen tai perheen tilanne on terveydellisten tai sosiaalisten haasteiden valossa sellainen, jossa lasten lahjojen saaminen on epävarmaa. Lahjojen saajien tulee olla alle 18-vuotiaita. Lahjatoiveet ja toivojien tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Lomakkeen täyttää ensisijaisesti lapsen huoltaja. Huoltajan kanssa sopien lomakkeen voi täyttää myös muu perhettä lähellä oleva taho tai perheen apuna toimiva ammattilainen. Alle 18-vuotias, toisen asteen opiskelija voi kriteerien täyttyessä toivoa lahjaa myös itselleen.

Lahjatoivomuksen voi ilmoittaa tästä.
Huomaathan, että perheen jokaisen lapsen toive pitää klikata lomakkeelle erikseen. Lahjatoivelinkki sulkeutuu 11.12. klo 22.

Toivotut lahjat ovat noudettavissa Syvärauman koulun liikuntasalilta (os. Purjehtijankatu 15) torstaina 19.12. klo 9-19 ja perjantaina 20.12. klo 9-14. Lahjan saajien huoltajille lähetetään myös muistutuksena tekstiviesti puhelimeen. Lahjat pitää ilmoitetusta paikasta noutaa itse.

Mikäli lahjoja jää keräyksessä yli, toimitetaan niitä kaupunkimme lastensuojelun kautta eteenpäin tarvitseville lapsille.

Mikäli haluat lahjoittaa tarvitsevalle lapselle paketin, voit joulun alla käydä jättämässä sellaisen Rauman Nuorkauppakamarin joulupuun juurelle Prisman aulaan.