Kasvatus ja koulutus

Perinteinen JouluILO-keräys (aiemmin Joulupuu) järjestetään Rauman kaupungin ja Nuorkauppakamarin yhteistyönä tänäkin vuonna. Keräyksen tarkoituksena on välittää joululahjoja niiden perheiden lapsille, joissa lahjan hankkiminen lapselle on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi haasteellista. Joulun alla on hyvä muistaa, että osa kaupunkimme lapsista elää joulunsa eriarvoisessa asemassa eikä jouluiset lahjakääröt ole kaikille lapsille itsestäänselvyys.

Tällä sivustolla voi lapsi, nuori tai vanhempi käydä toivomassa lahjaa täyttämällä oheisen lomakkeen. Keräys perustuu rehellisyyteen ja on tärkeää lahjoja toivoessa, että lahjoja vastaanottava perhe on vähävarainen tai perheen tilanne on terveydellisten tai sosiaalisten haasteiden valossa sellainen, jossa lasten lahjojen saaminen on epävarmaa. Lahjojen saajien tulee olla raumalaisia, alle 18-vuotiaita lapsia tai nuoria. Lahjatoiveet ja toivojien tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Lomakkeen täyttää ensisijaisesti lapsen huoltaja. Huoltajan kanssa sopien lomakkeen voi täyttää myös muu perhettä lähellä oleva taho tai perheen apuna toimiva ammattilainen. Alle 18-vuotias, toisen asteen opiskelija voi kriteerien täyttyessä toivoa lahjaa myös itselleen.

Lahjatoivomuksen voi ilmoittaa tämän nettilomakkeen avulla.  Huomaathan, että perheen jokaisen lapsen toive pitää klikata lomakkeelle erikseen.

Lahjatoiveita otetaan vastaan perjantaihin 9.12. klo 12 saakka, jonka jälkeen linkki sulkeutuu.

Lahjat ovat noudettavissa Rauman skeittihallilta, osoitteesta Kaivopuistontie 33, maanantaina 20.12. klo 9–16 ja tiistaina 21.12 klo 9–19. Lahjan saajien huoltajille lähetetään myös muistutuksena tekstiviesti puhelimeen. Lahjat noudetaan skeittihallin ovelta. JouluILO-keräyksen järjestäjillä ei ole mahdollisuutta kuljettaa lahjoja perheille, joten on tärkeää muistaa, että huoltaja noutaa ne ilmoitettuina ajankohtina itse.

Mikäli lahjoja jää keräyksessä yli, toimitetaan niitä kaupunkimme lastensuojelun ja perhekeskuksen kautta eteenpäin tarvitseville lapsille.

Mikäli haluat lahjoittaa tarvitsevalle lapselle paketin, voit toimittaa sellaisen Rauman Nuorkauppakamarin keräyspisteeseen Prisman aulaan 7.–12.12. välisenä aikana. Lisätietoa löytyy nuorkauppakamarin sivustolta www.raumanilo.fi.