Vapaa-aika ja liikunta

Rauman kaupungin kalastuslupa-alueella kalastaessa on noudatettava voimassaolevan kalastus- ja muun siihen liittyvän lainsäädännön määräyksiä.

Mitä lupia tarvitsen?

Kalastonhoitomaksun tulee maksaa kaikkien 18-64-vuotiaiden kalastajien, jotka harjoittavat muuta kuin ongintaa, pilkintää ja silakan litkausta. Maksu oikeuttaa kalastamaan yhdellä vieheellä koko maassa. Rauman kaupungin kalastuslupa-alueella myös viehekalastus useammalla vavalla on sallittu pelkällä kalastonhoitomaksulla. Kalastonhoitomaksun suuruus on 45 euroa/vuosi, 15 euroa/viikko ja 6 euroa/vuorokausi.

Kalastuslaki edellyttää, että kalastajan tulee rekisteröityä, kun hän maksaa kalastonhoitomaksun ensimmäistä kertaa. Rekisteröinti tapahtuu Eräluvat.fi-verkkokaupassa tai puhelinpalvelussa 020 69 2424.

Mikäli haluaa kalastaa verkoilla, pitää pientä rysää, katiskaa, pitkäsiimaa tai rapumertaa, tai onkia siikaa useammalla kuin yhdellä vavalla, tulee lunastaa Rauman kaupungin pyydysmerkkejä. Vapaa-ajan kalastajan on oikeus saada luvat enintään kahdeksaan pyydysmerkkiin. Verkkokalastuksessa 8 pyydysmerkkiä oikeuttaa kalastamaan enintään 240 metrillä pohjaverkkoja tai 120 metrillä pintaverkkoja. Tarkemmat kalastusmääräykset sekä kalastuslupa-alueen kartta löytyvät sivupalkin linkkien takaa.

Pyydysmerkkejä voi ostaa verkkokaupasta sekä kaupungin palvelupiste Pyyrmanista, Valtakatu 2 A.

Kaupallinen kalastus

Kaupalliset kalastajat, jotka haluavat käyttöönsä enemmän kuin kahdeksan pyydysmerkkiä, hakevat luvan kirjallisesti. Rysäkalastukseen luvan myöntää ympäristö- ja lupalautakunta. Lupien saanti edellyttää hakijan rekisteröitymistä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ylläpitämään kaupallisten kalastajien rekisteriin.

Lupahakemus kaupalliseen verkkokalastukseen tai rysäkalastukseen Rauman kaupungin kalastulupa-alueella palautetaan joko sähköisesti osoitteeseen kirjaamo.ympla@rauma.fi tai postitse Rauman kaupunki, Ympäristönsuojelu, PL 104, 26101 Rauma.