Vapaa-aika ja liikunta

Merimaisema Reksaaren luontopolulta.

Reksaaren luontosaari tarjoaa luonnonrauhaa. Saarella on sekä luonto- että retkeilyreittejä yhteensä noin kuusi kilometriä. Reittien varrella on nuotiopaikkoja sekä myös mahdollisuus yöpyä.

Reksaareen pääsee keskikesällä mantereelta joko omalla venellä tai venetaksilla. Omalla veneellä liikkujille Reksaaressa on retkisatama. Omenapuumaan tai Mustalahden kautta on myös mahdollista soutaa Reksaareen kaupungin vuokraveneellä.

Pyörällä, patikoiden ja soutaen Reksaareen

Retken voi toteuttaa joko päiväretkenä tai yli yön retkenä. Osa reiteistä on luontopolkua ja osa retkeilyreittiä. Yöpymismahdollisuus Rohelan varaustuvassa ja Kartun saaristolaistilalla, jossa kesäisin mm. kahvila- ja saunapalvelut. Soutumatkoilla käytössä on kaupungin vuokrattavissa oleva soutuvene.

Alkumatka

Reittivaihtoehto 1 (pdf): Polkupyörällä noin 11 km Rauman keskustasta Omenapuumaahan, jossa polkukävelyä lyhimmillään alle 2 km.

Reittivaihtoehto 2 (pdf): Polkupyörällä (tai autolla) noin 7,5 km Rauman keskustasta Mustalahden laiturialueelle (Siikluomantie 15). Mustalahden yli soutaen noin 600 metriä Omenapuumaahan, jossa polkukävelyä lyhimmillään noin 1,6 km. Reitti on osa luontopolkua.

Loppumatka

Reitit 1 ja 2 jatkuvat: Omenapuumaasta soutaen noin 200 m Rohelan laituriin, josta noin kilometrin polkuyhteys Reksaaren Karttuun. Retkeilypolku jatkuu saaren luoteisnurkkaan Uusalmen nuotiopaikalle, josta näkymä avomerelle.