Vapaa-aika ja liikunta

Terveysliikunta

Kaupungin tarjonnassa on runsaasti matalan kynnyksen ryhmiä. Lisää ryhmiä löytyy myös Rauman kansalaisopiston tarjonnasta.

Elintapaneuvonta

Rauman kaupungin asukkaat saavat halutessaan maksutonta elintapaneuvontaa. Elintapaneuvonnan pariin voi hakeutua kahta kautta:

  1. Terveyskeskuksen asiakkaana, jos henkilökunta katsoo, että elintapaneuvonnalla saat apua terveystilanteeseesi. Terveystoimessa toimii koulutettuja elintapaneuvojia, jonne saat halutessasi lähetteen. Elintapaneuvojat tarvittaessa ohjaavat sinut maksuttomiin kaupungin liikuntaryhmiin.
  2. Omatoimisesti, jos koet, että tarvitset tukea elintapojesi eli liikunnan, ravitsemuksen ja unen kohentamiseen. Kaupungin liikuntapalveluilla on myös koulutettuja elintapaneuvojia, joihin voit olla yhteydessä. Myös tätä kautta pääset halutessasi maksuttomiin liikuntaryhmiin.

Liikunnan palveluketju, Lipake

Meillä pyörii matalan kynnyksen liikuntaryhmiä, jotka ovat suunnattu liian vähän liikkuville ja terveyden kannalta riskiryhmään kuuluville. Ryhmän tavoitteena on löytää liikunnan ilo ja motivaatio. Ryhmään ohjaudutaan terveydenhuollon ammattilaisten kautta.

Voimaa vanhuuteen

Asiakkaat Soten vanhuspalvelujen kautta. Heille kohdennettuja ryhmiä eri asuntoalueella, kuntosaleilla. Puolen vuoden ohjauksen jälkeen pyritään saamaan vertaisohjaajavetoiseksi. Lisäksi vertaisveturi, ulkoiluystävä ja liikuntaraati koulutuksia ja kuulemisia.

Lasten ja nuorten liikuntaneuvonta

Teemme liikuntaneuvontaa myös lapsille ja nuorille.