Vapaa-aika ja liikunta

Pienvenesatamat tarjoavat kuntalaisille venepaikkoja. Satamapalveluihin kuuluu satamasta riippuen esimerkiksi jätehuolto, polttoainejakamo, kahvila, wc ja laskuluiska. Raumalla on noin 2000 venepaikkaa seitsemässä eri satamassa.

Tärkeää tietoa venepaikkavarauksiin ja kausisäilytykseen liittyen löytyy venesatamaohjeesta (pdf).

Venepaikan hinta määräytyy venepaikan leveyden mukaan.

Paikkavaraus tulee uusia maksamalla venepaikkamaksu ilmoitettuun määräaikaan mennessä.

Paikkavarauksen jatkaminen onnistuu kirjautumalla verkkopalveluun ja liittämällä varaus käyttäjätunnukseen osoitteessa asiointi.rauma.fi/ePermit/fi/Reservation. Paikkavarauksen uusiminen varauspalvelulla edellyttää käyttäjätunnusta ja mahdollisuutta verkkomaksamiseen. Palvelussa on mahdollista maksaa myös luottokortilla. Huom! Maksun saajana tiliotteella näkyy Paytrail.

Kaupungin teknisen toimialan ssiointipalvelussa on käyttökatko torstaina 11.2.2021 klo 9–16. Tämän jälkeen jälkeen asiakkaan pitää kirjautua palveluihin uudella käyttäjätunnuksella eli sähköpostiosoitteellaan sekä aiemmin käytössä olleella salasanalla. Lue lisää asiasta kaupungin verkkosivujen ajankohtaisista -osiosta.

Mikäli venepaikkasopimusta ei ole uusittu, paikka on vapautunut yleisesti varattavaksi aina huhtikuun ensimmäisenä keskiviikkona klo 10.

Jos uusiminen ei ole mahdollista verkkopalvelun kautta, voi asioida kaupungin palvelupiste Pyyrmanissa, Valtakatu 2 A, puh. 02 834 5000, palvelupiste@rauma.fi.

Uudelleenvarausjakso: 11.1.2021-6.4.2021
Yleinen varausjakso: 7.4.2021-30.12.2021

Sähköpistokkeiden käyttö veneilykaudella 2021

Syvärauman venelaitureihin 1-5 (kouluranta) ja 9-14 (Etelä, suvitie) asennetaan loppuvuoden ja ensi vuoden alkupuolella valaisintolpat, joissa on kussakin myös kaksi sähköpistoketta.

Venepaikan haltija voi käyttää sähköpistokkeita tarvittaessa, mutta ne eivät ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön, sähköpistokkeista ei peritä erillistä maksua, pistokkeita ei ole kaikille venepaikoille.

Syvärauman jakamon Septi-tyhjennystankki otetaan pois käytöstä tulevalla veneilykaudella lokakuun viimeisellä viikolla vuonna 2021 (vk 43).

Venepaikkojen hinnat kaudella 2021

Maapaikka 51,07 €/kausi
paikka 1,5 m 141,08 €/kausi
paikka 2,0 m 188,11 €/kausi
paikka 2,5 m 235,13 €/kausi
paikka 3,0 m 282,16 €/kausi
paikka 3,5 m 329,18 €/kausi
paikka 4,0 m 376,21 €/kausi
Käveltävä puomipaikka 12,4 €/m (pituus)


Syvärauma etelä, laituri 15 ja Syvärauma kouluranta 7

sisältäen käveltävät puomit 10 metriä, sähköpistoke (perusmaksu) ja vesipiste, sähkön kulutus laskutetaan erikseen veneilykauden päätyttyä.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%
Paikka (paikan leveys m)
Käveltävä puomipaikka 12,4 €/m (pituus)
Sähköpistoke 34,10 €/kausi
Vesi 6,20 €/kausi

paikka 3,5 m 493,47 €/kausi
paikka 3,5 m, 8 metrin puomilla 468,67 €/kausi
paikka 4,0 m 540,50 €/kausi
paikka 4,0 m, 8 metrin puomilla 515,70 €/kausi
paikka 4,5 m 587,52 €/kausi
paikka 5,0 m 634,55 €/kausi
paikka 5,5 m 681,57 €/kausi

 

Samankokoiset veneet on pyritty ryhmittelemään vierekkäin. Tästä johtuen venepaikkaa varattaessa on kiinnitettävä huomiota, ettei suurelle veneelle vuokrata liian pientä paikka ja pienelle veneelle liian suurta paikkaa. Veneen omistaja on itse velvollinen huolehtimaan siitä, että osoitettu venepaikka soveltuu hänen veneelleen syväyksen, leveyden ja pituuden suhteen.

Jos venetiedot osoittautuvat virheellisiksi, on kaupungilla oikeus muuttaa veneen paikkaa ja maksuluokkaa veneen kokoa vastaavaksi.

Muistattehan tehdä asuntoa muuttaessanne osoitteenmuutoksen myös palvelupiste Pyyrmaniin.

Vuokraoikeuden uusiminen

Venepaikasta ei lähetetä laskua, vaan vuokraoikeus voidaan uusia vuosittain vain maksamalla venepaikkamaksu eräpäivään mennessä.

  • Paikan voi maksaa tammikuun alusta alkaen.
  • Vuokraajille lähetetään alkuvuodesta maksun suorittamisesta sähköpostimuistutus (mikäli sähköposti on varaukselle ilmoitettu).
  • Venepaikkavuokramaksu maksetaan sähköisessä järjestelmässä tai asioimalla henkilökohtaisesti tai valtuutetun asiamiehen (valtakirja) välityksellä Palvelupiste Pyyrmanissa, Valtakatu 2 A.
  • Mikäli venepaikkasopimusta ei uusita, paikka vapautuu yleisesti varattavaksi aina huhtikuun ensimmäinen keskiviikko klo 10.

Vartiointi

Venepaikat eivät ole kaupungin toimesta vartioituja.

Kausisäilytys

Kausisäilytyspaikan voi lunastaa vuodeksi kerrallaan. Paikan hinta kaudella 2020-2021 on 37,20 €. Kausi on 16.6. – 15.6.

Kausisäillytyspaikka tulee varata joko sähköisestä järjestelmästä tai palvelupiste Pyyrmanista, Valtakatu 2 A. Maksettuasi paikan saat numerollisen lupakyltin, joka tulee kiinnittää näkyvälle paikalle veneeseen. Mikäli varaat paikan sähköisestä järjestelmästä, voit noutaa luvan Pyyrmanista tai pyytää sen postissa.

Kausisäilytysalueet:

Vierasvenesatamat

Kaupungissa sijaitsee kaksi vierasvenesatamaa, jotka ovat Poroholman vierasvenesatama ja Syväraumanlahden vierasvenesatama. Poroholman leirintäalueella (poroholma.fi) sijaitsee pieni kauppa, ravintola ja muita leirintäaluepalveluja.

Syväraumanlahden vierasvenesatamassa veneilijöitä palvelee Merijakamon palvelurakennus, jossa sijaitsee kahvio sekä WC ja Löylymestarin yleinen sauna, jossa ympärivuotinen uintimahdollisuus meressä sekä palju ja poreamme.

Lisäksi vierasvenepaikkoja löytyy retkisatamista: Kylmäpihlaja, Reksaari, Kuuskajaskari ja Pihlus.