Vapaa-aika ja liikunta

Paikkavaraus tuli uusia maksamalla venepaikkamaksu ilmoitettuun määräaikaan mennessä.

Paikkavarauksen jatkaminen onnistuu kirjautumalla verkkopalveluun ja liittämällä varaus käyttäjätunnukseen osoitteessa asiointi.rauma.fi/ePermit/fi/Reservation. Paikkavarauksen uusiminen varauspalvelulla edellyttää käyttäjätunnusta ja mahdollisuutta verkkomaksamiseen. Palvelussa on mahdollista maksaa myös luottokortilla.

Mikäli venepaikkasopimusta ei ole uusittu, paikka on vapautunut yleisesti varattavaksi aina huhtikuun ensimmäisenä keskiviikkona klo 10.

Jos uusiminen ei ole mahdollista verkkopalvelun kautta, voi ottaa yhteyttä kaupungin palvelupiste Pyyrmaniin sähköpostilla palvelupiste@rauma.fi tai soittamalla 02 834 5000. Koronatilanteen vuoksi käyntiä paikan päällä pyydetään välttämään.

Pienvenesatamat tarjoavat kuntalaisille venepaikkoja. Satamapalveluihin kuuluu satamasta riippuen esimerkiksi jätehuolto, polttoainejakamo, kahvila, wc ja laskuluiska. Raumalla on noin 2000 venepaikkaa seitsemässä eri satamassa.

Tärkeää tietoa venepaikkavarauksiin ja kausisäilytykseen liittyen löytyy venesatamaohjeesta (pdf).

Venepaikan hinta määräytyy venepaikan leveyden mukaan.

Venepaikkojen hinnat kaudella 2020

Maapaikka 48,65 €/kausi
paikka 1,5 m 134,38 €/kausi
paikka 2,0 m 179,18 €/kausi
paikka 2,5 m 223,97 €/kausi
paikka 3,0 m 268,76 €/kausi
paikka 3,5 m 313,56 €/kausi
paikka 4,0 m 358,35 €/kausi


Hinnat: Syvärauma etelä, laituri 15 ja Syvärauma kouluranta 7

sisältäen puomi 10 metriä, sähköpistoke ja vesi, sähkön kulutus laskutetaan erikseen veneilykauden päätyttyä

paikka 3,5 m 477,86 €/kausi
paikka 3,5 m, 8 metrin puomilla 453,06 €/kausi
paikka 4,0 m 522,65 €/kausi
paikka 4,0 m, 8 metrin puomilla 497,86 €/kausi
paikka 4,5 m 567,44 €/kausi
paikka 5,0 m 612,24 €/kausi
paikka 5,5 m 657,03 €/kausi

 

Samankokoiset veneet on pyritty ryhmittelemään vierekkäin. Tästä johtuen venepaikkaa varattaessa on kiinnitettävä huomiota, ettei suurelle veneelle vuokrata liian pientä paikka ja pienelle veneelle liian suurta paikkaa. Veneen omistaja on itse velvollinen huolehtimaan siitä, että osoitettu venepaikka soveltuu hänen veneelleen syväyksen, leveyden ja pituuden suhteen.

Jos venetiedot osoittautuvat virheellisiksi, on kaupungilla oikeus muuttaa veneen paikkaa ja maksuluokkaa veneen kokoa vastaavaksi.

Muistattehan tehdä asuntoa muuttaessanne osoitteenmuutoksen myös palvelupiste Pyyrmaniin.

Vuokraoikeuden uusiminen

Venepaikasta ei lähetetä laskua, vaan vuokraoikeus voidaan uusia vuosittain vain maksamalla venepaikkamaksu 19.4.2020 mennessä.

  • Paikan voi maksaa tammikuun alusta alkaen.
  • Vuokraajille lähetetään alkuvuodesta maksun suorittamisesta sähköpostimuistutus (mikäli sähköposti on varaukselle ilmoitettu).
  • Venepaikkavuokramaksu maksetaan sähköisessä järjestelmässä tai asioimalla henkilökohtaisesti tai valtuutetun asiamiehen (valtakirja) välityksellä Palvelupiste Pyyrmanissa, Valtakatu 2 A.
  • Mikäli venepaikkasopimusta ei uusita, paikka vapautuu yleisesti varattavaksi aina huhtikuun ensimmäinen keskiviikko klo 10.

Vartiointi

Venepaikat eivät ole kaupungin toimesta vartioituja.

Talvisäilytys

Talvisäilytyskausi on 1.9.-15.6.

Talvisäilytys on luvallista

  • Sjölundinlahden paikoitusalueella
  • Petäjäksen venesataman alueella
  • Tuomistonkadun itäpuolinen täyttöalueella (Kappelinluhdan talvisäilytysalue)

Ympärivuotinen säilytys on poikkeustapauksissa mahdollista Petäjäksen venesataman talvisäilytysalueen erikseen osoitetulla alueella.

Vierasvenesatamat

Kaupungissa sijaitsee kaksi vierasvenesatamaa, jotka ovat Poroholman vierasvenesatama ja Syväraumanlahden vierasvenesatama. Poroholman leirintäalueella (poroholma.fi) sijaitsee pieni kauppa, ravintola ja muita leirintäaluepalveluja.

Syväraumanlahden vierasvenesatamassa veneilijöitä palvelee Merijakamon palvelurakennus, jossa sijaitsee kahvio sekä WC ja suihkutilat. Vierasvenesatamaa kehitetään parhaillaan.

Lisäksi vierasvenepaikkoja löytyy retkisatamista: Kylmäpihlaja, Reksaari, Kuuskajaskari ja Pihlus.