Vapaa-aika ja liikunta

Ohjelmien mahdolliset kohderyhmä-, hinta- ja ilmoittautumistiedot on mainittu erikseen. Jos mainintaa ei ole, tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Maanantai 11.3.

9.30–11.30 Taaperokahvila Taimi

Kohtaamispaikka perheille, joilla on 8–24kk ikäinen taapero. Kahvilassa tarjolla kahvia, aamupalaa ja yhteistä toimintaa kuten leikkejä, lauluja ja askarteluja. Kerhoon osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Järjestäjä: Rauman seurakunta
Nuortentalo, Hallikatu 12

Tiistai 12.3.

18.00 Pianon kevät – kevätkaruselli

Pianon kevät -konsertissa soittavat Rauman musiikkiopiston piano-oppilaat vasta-alkajista jo pitemmälle ehtineisiin soittajiin. Ohjelma koostuu monenlaisesta mielenkiintoisesta pianomusiikista eri aikakausilta. Konsertti on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Järjestäjä: Rauman Musiikkiopisto
Rauma-sali, Satamakatu 26

Lapset katselevat esitystä Lasten kulttuuriviikoilla.

Keskiviikko 13.3.

9.15 ja 10.30 Hinni-Hiiren omaoma-päivä -musiikkiteatteriesitys – TÄYNNÄ

Hinni-Hiiri soittaa kavereilleen ja toivoo saavansa leikkiseuraa. Kukaan ei ehdi kuitenkaan leikkimään hänen kanssaan! Tulossa siis tylsä päivä… vai onko sittenkään? Vuorovaikutteinen, vähäsanainen musiikkiteatteriesitys Hinni-Hiiren omaoma-päivästä ja siitä kuinka yksinkin voi keksiä kaikenlaista hauskaa. Esityksen kuluessa yleisö saa osallistua pienien laulujen laulamiseen, loruttelemiseen, kehosoitinten soittamiseen ja liikkumiseen sekä tutustua hauskoihin rytmisoittimiin, kanteleeseen ja poikkihuiluun yhdessä uteliaan ja innokkaan Hinni-Hiiren kanssa.

Esitys on suunnattu varhaiskasvatus- ja esikouluikäisille. Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Esitykseen mahtuu 120 lasta + aikuiset.

Järjestäjä: Rauman kulttuuripalvelut
Kulttuuritalo Poselli, Nortamonkatu 12
Esityksen kaikki liput on varattu. Voit ilmoittautua jonoon laittamalla viestiä heini.jarvenpaa@rauma.fi.

10.00–12.00 Seurakunnan avoin perhekerho

0–6-vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä kohtaamispaikka. Leikkiä, laulua ja iloista menoa hyvässä seurassa. Kerhoon osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.

Järjestäjä: Rauman seurakunta
Seurakuntatalo, Luostarinkatu 1

15.0015.45 Tempputunti Hyvinvoinnin Walimolla 

Tervetuloa lasten ohjatulle tempputunnille, jossa lapset pääsevät kokeilemaan tankotanssia ja temppuilua! Tunnilla luodaan iloista liikunnan ilmapiiriä, ja se tarjoaa lapsellesi mahdollisuuden oppia uusia taitoja hauskalla ja innostavalla tavalla. Tunti on suunniteltu erityisesti alakoululaisille. Anna lapsellesi mahdollisuus nauttia temppuilun iloista! Hinta 5 € / lapsi.

Järjestäjä: Hyvinvoinnin Walimo
Männistönkatu 11
Ilmoittaudu tunnille etukäteen info@walimo.fi.

17.00–19.45 Iirolandia: Maddaleena esiintyy

Tanssiva ja laulava nukke Maddaleena viihdyttää lapsia musiikin, laulun ja taikailmapallojen kera. Iirolandiassa on monia erilaisia toimintapisteitä kuten ilmalla täytettävä futiskaukalo, ajorata polkuautoille, tasapainorata, pomppupatja ja vaahtomuovimoduuleita. Nautitaan liikunnan riemusta koko perheen voimin! Hinta: 5 € / lapsi, vanhemmat maksuttomia.

Järjestäjä: Pallo-Iirot
Äijänsuon talviharjoitteluhalli, Nortamonkatu 23

18.00 Musiikkiopiston sellistien konsertti

Musiikkiopiston sello-oppilaat esiintyvät opettajansa Antti Harrin johdolla. Konsertissa kuullaan sooloselloesityksiä sekä sellomusiikkia erilaisissa kokoonpanoissa. Konsertin kesto noin 1,5 tuntia. Konsertti on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Järjestäjä: Rauman Musiikkiopisto
Pyhän Ristin kirkko, Luostarinkatu 1

Museo Marelan koristeellinen piano.

Torstai 14.3.

10.00 Musiikkiopiston lastenkonsertti – TÄYNNÄ

Tässä juonnetussa konsertissa kuullaan eri soittimia ja monenlaista musiikkia, kun lapset esiintyvät lapsille. Vapaa pääsy, konsertin kesto noin 45 min. Konsertti on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Konsertti on tarkoitettu varhaiskasvatusryhmille ja muille alle kouluikäisille.

Järjestäjä: Rauman Musiikkiopisto
Kulttuuritalo Poselli, Nortamonkatu 12
Konsertin kaikki liput on varattu. Voit ilmoittautua jonoon laittamalla viestiä heini.jarvenpaa@rauma.fi

Perjantai 15.3.

Wibit-esterata uimahallissa pe-su 15.–17.3.

Wibit-radalla voi uimisen lomassa hyppiä, liukua, kiivetä sekä tasapainoilla. Rata on käytettävissä uimahallin aukioloaikoina. Sopii kaiken ikäisille uimataitoisille lapsille. Uimaan tulija maksaa uimahallin normaalin sisäänpääsymaksun.

Järjestäjä: Rauman liikuntapalvelut 
Rauman uimahalli, Hankkarintie 8

Lapsi kokeilee puhallinsoitinta yhdessä aikuisen avustaessa Lasten kulttuuriviikoilla.

Lauantai 16.3.

11.00 ja 12.00 Ukulele-soitintyöpaja

Tule kokeilemaan ukulelen soittoa! Työpajassa ei tarvita ennakko-osaamista.

klo 11: 5–7-vuotiaat soittajat
klo 12: yli 7-vuotiaat soittajat
Yhden pajan kesto noin 30 minuuttia.

Millainen ääni ukulelesta lähtee ja miten sillä voisi säestää tuttuja lauluja? Tule kokeilemaan soitinta yhdessä oman aikuisen kanssa! Työpajoissa tutustutaan ukuleleen innostavassa hengessä tuttujen lastenlaulujen parissa. Opettajana Musasopin muskariopettaja ja ukulelekouluttaja Salla Hirvilammi. Lainasoittimia on 8 osallistujalle / paja. Oman soittimen kanssa saapuvien määrää ei ole rajoitettu, mutta pajaan täytyy ilmoittautua.

Järjestäjä: Musasoppi ja Rauman kulttuuripalvelut
Kulttuuritalo Poselli, Nortamonkatu 12
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/ukulelesoitinpaja

11.00–16.00 Lasten lauantai Rauman museo Marelassa 

Ihmetellään tiedettä! Tehdään yhdessä tiedekokeita kotoa löytyvillä aineilla. Kokeissa tutkikaan aineiden tiheyksiä ja tehdään laavalamppu, jonka saa mukaan kotiin. Pikkututkijoiden ryhmät kokoontuvat Marelan pakarissa museon sisäpihalla, tiedetuokio on maksuton ja kestää noin 45 minuuttia.

Ryhmät alkavat tasatunnein klo 12, klo 13 ja klo 14
Yhteen ryhmään mahtuu 10 lasta, ryhmään tulee ilmoittautua etäkäteen.

Tapahtuma on tarkoitettu alakouluikäisille, nuorimmat voivat tulla mukaan huoltajan kanssa. Marelassa on päivän aikana myös muuta ohjelmaa lapsille. Voit tehdä museokierroksen kuvasuunnistuksen merkeissä, kaikille osallistujille pieni palkinto. Pidetään häät -näyttelystä löytyy leikkipaikka, jossa voi kokeilla erilaisia häihin liittyviä vaatteita ja asusteita. Marelaan on koko päivän vapaa pääsy.

Järjestäjä: Rauman museo
Marela, Kauppakatu 24
Ilmoittautuminen rauman.museo@rauma.fi 15.3. mennessä.

12.0013.00 Showtanssi-tunti Hyvinvoinnin Walimolla

Tunnilla tanssitaan ja pidetään hauskaa. Kaikki ovat lapset ovat tervetulleita tunnille eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Hinta 5 € / lapsi.

Järjestäjä: Hyvinvoinnin Walimo
Männistönkatu 11
Ilmoittaudu tunnille etukäteen info@walimo.fi

13.00 Akvarellitaidepaja 7–12-vuotiaille 

Oletpa sitten aloittelija tai maalausta harrastava, niin olet tervetullut oppimaan uutta akvarellien maalaamisesta. Maalataan yhdessä ja pidetään hauskaa! Hinta 19 € / lapsi, sisältää materiaalit ja opetuksen. Akvarellitaidepajat sopivat 7–12-vuotiaille.

Järjestäjä: Galleria Tuula Kallas
Koulukatu 3 B 3
Ilmoittautuminen puhelimitse 044 9877 293. Maksu paikan päällä, käteinen tai MobilePay.

14.00–15.00 Opastus ja valokuvauspiste Noora Ylipietin Vulnerability / Altistuneet -näyttelyssä

Kierroksella tutustutaan kuvataiteilija Noora Ylipietin Vulnerability / Altistuneet -näyttelyyn, jonka teemana ovat vampyyrit. Vulnerability kuvaa tuhannen lempeän humoristisen vampyyripiirroksen ja -maalauksen välityksellä ihmiselämän haurasta ja herkkää luonnetta. Kierroksen kesto on noin 60 minuuttia. Opastettu kierros sisältää kuvauksen valitussa kohteessa näyttelytilassa. Kuvaus tapahtuu WinNovan opiskelijan toimesta. Digitaalinen kuva/kuvat toimitetaan annettuun sähköpostiosoitteeseen. Näyttelytilassa on myös pelipiste, jossa on mahdollista pelata Vampyyrin metsästys -lautapeliä.

Järjestäjä:: Rauman taidemuseo
Kuninkaankatu 37
Varaa paikkasi kierroksella: taidemuseo@rauma.fi
Lisätietoja antaa: Anna Ojanen, puh 044 022 4156, anna.ojanen@rauma.fi (ti-pe klo 10–16)

Wibit-esterata uimahallissa pe-su 15.–17.3.

Wibit-radalla voi uimisen lomassa hyppiä, liukua, kiivetä sekä tasapainoilla. Rata on käytettävissä uimahallin aukioloaikoina. Sopii kaiken ikäisille uimataitoisille lapsille. Uimaan tulija maksaa uimahallin normaalin sisäänpääsymaksun.

Järjestäjä: Rauman liikuntapalvelut 
Rauman uimahalli, Hankkarintie 8

Paljon erilaisia siveltimiä purkissa, joissa väritahroja.

Sunnuntai 17.3.

10.00 Vauvakonsertti

Vauvakonsertti tarjoaa vanhemmille ja heidän lapsilleen korkeatasoista kulttuurinautintoa. Raumalla soi huilu-piano-duo, jonka kappaleet on valittu pienille korville. Pääsymaksu aikuisille 15 €, vauvat ja lapset ilmaiseksi.

Järjestäjä: Vauvakonsertti (nettisivut.fi)
Kulttuuritalo Poselli, Nortamonkatu 12
Lipunmyynti: Vauvakonsertti Suomi

13.30, 14, 15.30 ja 16 Mieletön metsämysteeri

Lähde mukaan koko perheen elämykselliseen luontoseikkailuun ja tule ratkaisemaan mieletön metsämysteeri! Mieletön metsämysteeri on 4-10-vuotiaille lapsille perheineen suunnattu kutkuttavan jännittävä luontoseikkailu Petäjäksessä. Seikkailu alkaa salaperäisellä kirjeellä, jonka jälkeen perheet pääsevät kuvavihjeiden, tasapainoilu -ja pulmatehtävien avulla etenemään metsäisellä seikkailuradalla ja auttamaan mysteeriin ratkaisemisessa. Seikkailun kesto on noin 60  minuuttia. Mukaan tarvitset QR-koodien lukijan, esimerkiksi oma puhelin. Säänmukainen vaatetus ja tukevat kengät. Hinta 7 € / perhe. Maksu käteisellä tai kortilla paikan päällä (ei MobilePay.)

Järjestäjä: Luonnonlapsia
Pysäköinti osoitteessa Leppäläntie 63. Tapahtuma alkaa Petäjäksen uimarannalta, jonne on pysäköintialueelta n. 100 metrin matka
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/metsamysteeri 

14.00–15.00 Opastus ja valokuvauspiste Noora Ylipietin Vulnerability / Altistuneet -näyttelyssä

Kierroksella tutustutaan kuvataiteilija Noora Ylipietin Vulnerability / Altistuneet -näyttelyyn, jonka teemana ovat vampyyrit. Vulnerability kuvaa tuhannen lempeän humoristisen vampyyripiirroksen ja -maalauksen välityksellä ihmiselämän haurasta ja herkkää luonnetta. Kierroksen kesto on noin 60 minuuttia. Opastettu kierros sisältää kuvauksen valitussa kohteessa näyttelytilassa. Kuvaus tapahtuu WinNovan opiskelijan toimesta. Digitaalinen kuva/kuvat toimitetaan annettuun sähköpostiosoitteeseen. Näyttelytilassa on myös pelipiste, jossa on mahdollista pelata Vampyyrin metsästys -lautapeliä.

Järjestäjä:: Rauman taidemuseo
Kuninkaankatu 37
Varaa paikkasi kierroksella: taidemuseo@rauma.fi
Lisätietoja antaa: Anna Ojanen, puh 044 022 4156, anna.ojanen@rauma.fi (ti-pe klo 10–16)

15.00–16.00 Poikasoittokunnan konsertti

Konsertin kesto noin 60 minuuttia ilman väliaikaa.

Järjestäjä: Rauman Poikasoittokunta
Rauma-sali, Satamakatu 26
Lisätietoa lipunmyynnistä tulossa helmikuun aikana.

Wibit-esterata uimahallissa pe-su 15.–17.3.

Wibit-radalla voi uimisen lomassa hyppiä, liukua, kiivetä sekä tasapainoilla. Rata on käytettävissä uimahallin aukioloaikoina. Sopii kaiken ikäisille uimataitoisille lapsille. Uimaan tulija maksaa uimahallin normaalin sisäänpääsymaksun.

Järjestäjä: Rauman liikuntapalvelut 
Rauman uimahalli, Hankkarintie 8

Lapset kiipeilevät leikkipuistossa.